sadsad x
asdasd

Deri Ceket Nasıl Temizlenir?

10 Ocak 2023
Deri Ceket Nasıl Temizlenir?

Deri ceketler, hiçbir sezonda modası geçmeyen ve hemen herkesin tarzına hitap eden bir dış giyim tercihi olarak karşımıza çıkmaktadır. Çoğunlukla sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde sıkça kullanılmasının yanı sıra kış aylarında da kalın kazaklarla kombin yapılarak deri ceket modasına ayak uydurulmaktadır. Deri ceket temizliği, oldukça hassas davranılması gereken bir konudur. Deri ceketler, diğer kıyafetlerin yıkanması ve temizlenmesinden farklı uygulamaları gerektirmektedir. Bütün bu kuralların uygulanması deri ceketin çok daha uzun ömürlü ve ilk günkü kalitesinde kullanılmasını sağlayacaktır.

Bu kurallar dışında yapılan uygulamalar deri cekete zarar verebilir ve kullanım ömrünü kısaltabilir. Her ne kadar kaliteli ve sağlam olursa olsun deri ceketleri uzun yıllar kullanmanın tek yolu iyi bir bakım yapmak ve etiketinde bulunan kuralların dışına çıkmamaktır.

 

Deri Ceket Temizlemenin Püf Noktaları

Deri ceketlerin nasıl temizlenmesi gerektiğine dair bilgilere ulaşmanın en kolay ve en güvenilir yolu, etiketlerinin üzerinde yer alan talimatları okumak ve uygulamaktır. Deri ceket etiketleri incelendiğinde de üzerinde kesinlikle yıkanmaması gerektiğine dair işaretler ya da sözlü uyarılar olduğu görülmektedir. Peki yıkanmayacaksa deri ceket nasıl temizlenir? İşte bu sorunun en geniş kapsamlı cevabı kuru temizleme kullanılarak temizletilmesi olarak verilmektedir. Eğer sürekli olarak kuru temizlemeye vermek istemiyorsanız ya da evde deri ceket temizliğinin püf noktalarını arıyorsanız bu noktada da sizlere oldukça işe yarar bir çözüm önerimiz bulunmaktadır; deri ceketleri silmek.

Evde deri ceketleri temizlemenin en kolay yolu ılık ve nemli bir bezle silmektir. Bu uygulama da genel temizlik için ya da çıkarılması kolay lekeler için kullanılabilmektedir. Bu uygulama ile çıkmayan lekeler için ise son çare yine deri ceketleri kuru temizlemeye vermek olacaktır.

 

Deri Ceketler Evde Nasıl Kurutulur?

Evde temizleme yönteminiz yeterli nemliliğe sahip bir bezle yapıldıysa herhangi bir kurulama gerektirmemektedir. Açık havada birkaç dakika bekletilmesi yeterli olacaktır. Fakat yağmur ve benzeri etkenlerden kaynaklı olarak deri ceketlerin ıslanması durumunda da deri ceketlerin ayrı kurulama yöntemlerine ihtiyaçları vardır. Deri ceket, ıslandığı zaman fön makinesi ile kurutmak, soba ya da kalorifer gibi sıcak alanların yakınlarına deri ceketi koymak, ısıtıcıların karşısına asmak gibi yöntemler uygulanmaktadır. Fakat bu yöntemlerin her biri oldukça yanlış ve kesinlikle uygulanmaması gereken yöntemlerdir.

Deri ceket oldukça hassas bakılması gereken bir parçadır. Herhangi bir nedenle ıslanan ya da suya maruz kalan deri ceketlerin oda sıcaklığında uygun bir yere yerleştirilerek doğal bir şekilde kurumaya bırakılması yeterli olacaktır. Bunun nedeni ise derinin, oda sıcaklığından fazla sıcaklıklarda zarar görmesidir. Dolayısıyla deri ceketlerin bakımı hassasiyet gerektirmesine karşın bakıldığında oldukça da basit yöntemlerden oluşmaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.